Egész évben várja a magyarokat Horvátország

Főleg a fiatalokat és főleg a szárazföldre

[Kail] publikálva: 2022-11-23 14:07:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Budapest szívében ünnepelték a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviselete fennállásának 25. évfordulóját. Mint elhangzott, az iroda célja, hogy minél több fiatal magyar turistát lássanak vendégül, akik egész éven át felfedezhetik Horvátország szépségeit, különösképpen annak kontinentális részén.



A Budapest szívében megrendezett eseményen a több mint 80 magyar és horvát turisztikai résztvevővel lezajlott SELL CROATIA workshopokon, valamint a legjelentősebb magyar partnerekkel, a médiával és a magyar turisztikai szektor képviselőivel megrendezett esti ünnepélyes rendezvényen részt vett Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, Monika Udovičić a horvát Idegenforgalmi és Sportminisztérium képviseletében, Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének igazgatója, dr. sc. Irena Peršić Živadinov, a Kvarneri Idegenforgalmi Közösség igazgatója, valamint dr.sc. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete.

„Horvátország számára nagyon fontosak a magyar vendégek. Magyarország ugyanis hagyományosan szerepel a legtöbb turistát és vendégéjszakát produkáló küldőpiacok TOP 10-es listáján. Tudjuk, hogy Horvátországban szívesen látják a magyarokat, akik jól ismerik hazánkat, különösképpen a Kvarner-i régiót. A magyar turisták egyben rendkívül lojális vendégek, és mi a jövőre nézvést szeretnénk, ha minél több ifjú magyar turista érkezne hozzánk, akik egész év során felfedezhetik Horvátország szépségeit, és új desztinációkat térképezhetnek fel, különösképpen Horvátország kontinentális részében. Horvátország jövőre belép az eurózónába, illetve küszöbön áll hazánk schengeni csatlakozása is, ami tovább növeli a horvát turizmus versenyképességét az európai környezetben, s ebből a magyarországi vendégeink is profitálnak” – jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, aki köszönetet mondott a magyar partnereknek és a médiának a 25 éves barátságért, partnerségért, valamint a kölcsönös bizalomért és tiszteletért.

A magyarországi képviselet fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen több mint 150 meghívott tette tiszteletét, akik íly módon is kifejezésre juttatták a Horvátországot és Magyarországot szorosan összekötő turisztikai szektor jelentőségét.


A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviselete fennállásának 25. évfordulójához kapcsolódóan Ivana Herceg, a képviselet jelenlegi igazgatója így nyilatkozott. „A magyarországi iroda 25 éves működése alatt jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Horvátország a magyar turisták körében is nagy ismertséget szerezzen. Ha csak a számokat nézzük, a 2019-es év minden bizonnyal a legsikeresebb év volt, hiszen a magyar piacról először valósult meg több mint 3 millió vendégéjszaka Horvátországban. Külön örömömre szolgál, hogy két rendkívül nehéz és kihívásokkal teli év után is sikerült ezt a számot elérni ebben a turisztikai évben. Nagy örömmel tölt el, hogy a Kvarner a mai jubileum partnere, tekintve, hogy a magyar turisták közel harmada választja ezt a régiót kedvenc nyaralóhelyéül. Köszönet minden partnerünknek a turisztikai szektorból, a média képviselőinek, a magyar intézményeknek és egyesületeknek a kiváló együttműködésért és mindazért, amit a horvát turizmusért tesznek. Mindazokkal az erőfeszítésekkel, amelyeket Horvátország a horvát turizmus fenntartható, jobb minőségű és egész éves turizmusa érdekében tesz, nincs kétségem afelől, hogy hazánk továbbra is a magyarok kedvenc külföldi úti célja marad a nyári szezonban", Ivana Herceg továbbá külön köszönetet mondott a képviselet jelenlegi csapatának, valamint elődjének, Marin Skenderovićnak is.

Az ünnepi tortát nem más, mint Marin Skenderović, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének nyugalmazott vezetője vágta fel, aki több mint 20 évig állt a képviselet élén.

„Kedves magyar vendégeink számára Kvarner, azaz Tengermellék-Hegyvidék megye  mindig is közeli és kedvelt úti cél volt nyaralásukhoz. Crikvenica, Abbázia, Rab, Krk és Lopar rendszeresen a magyar vendégek által leglátogatottabb TOP 10 horvát úti cél között szerepel. Mindezek mellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a magyarországi vendégek az utazásokat érintő legnagyobb kihívások közepette is a leghűségesebbek maradtak hozzánk, és minden korlátozás ellenére továbbra is szívesen utaztak régiónkba. A magyar piacról jelenleg közel ugyanannyi vendégéjszakát regisztráltunk, mint a 2019-es rekordévben, míg 2021-hez képest 32%-kal több vendégéjszakát értünk el. Éppen ezért nagy örömmel kapcsolódtunk be a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének e fontos évfordulója alkalmából rendezett ünnepség megszervezésébe. Az, hogy a Kvarner-i régió jelenléte teljes egészében átszövi eme ünnepséget, a mi köszönetünk, s egyben meghívásunk is minden magyarországi vendég felé, aki a Kvarnert tekinti a legkedveltebb úti céljának, minden évben ellátogat hozzánk, s jó szívvel ajánl minket másoknak. A jubileumi ünnepi program mellett további 11 megyei partnerrel vettünk részt a magyar turisztikai résztvevőkkel megrendezett üzleti workshopon. 2023-ban továbbra is promóciós kampányaink nagy részét összpontosítjuk majd a magyar piacra, s tevékenységeink kiemelt célja, hogy folytassuk azt a kedvező trendet, amely a magyar piacot jellemzi" – hangsúlyozta Irena Peršić Živadinov, a Kvarneri Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

A gazdag esti programot, valamint Horvátország és Kvarner budapesti bemutatkozását még ünnepibbé varázsolták a Podravka, a Pannon Borbolt, a Liburnia Riviera hotels, a Falkensteiner hoteli, a Miramare hotel Crikvenica, valamint a Jadran hoteli termékei és a vendégeknek szánt ajándékai, míg a meghívottak szórakoztatásáról a QUARTET VELJAK gondoskodott.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
A nyulak felzabálták Ausztráliát
Vagy a nyúl vagy az orchidea!
PÉNZTÁRCA
Egymilliárdot nyomnak Hollókőbe
Gasztroélmények és megújult vár
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Képek Kurdisztánból
Amikor saját könyve nyomában jár egy író
RECIKLI
Ezt is rosszul tudtuk
Jégkorszaki meglepetés

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--