Erősödik az underground vonal a Soundon

Marshmello, Paul Kalkbrenner és Timmy Trumpet is ott lesz

[Farmosi Nóra] publikálva: 2024-02-15 00:00:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Purple Disco Machine vagy Timmy Trumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára.  A pazar névsor mellett az is kiderül, milyen újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon.


A most bejelentett fellépőkkel együtt már tisztán látható az a törekvésünk, hogy az elektronikus zenei színtér széles választékából meríthessenek a Heineken Balaton Sound látogatói – kezdte a friss bejelentést Filutás Anna , a fesztivál projektvezetője. Mint elmondta, a beach fesztiválon ugyanúgy helyet kap a mainstream elektronikus zenei élvonal, mint az underground elektronika legjobbjai, így a most bejelentett nevekkel jelentősen erősödik az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle előadók sora is. Érkezik hozzánk például az egyik legaktuálisabb női DJ, a belga Amelie Lens. Amelie fellépése azért is öröm számunkra, mert még nem láthatta őt a Sound közönsége, és bár tavaly decemberben született meg első gyermeke, így is igent mondott a felkérésünkre – mondta a projektvezető, aki hozzátette, hogy idén fellép a Soundon Adam Beyer is, aki évtizedek óta kiemelkedő előadója a techno-szcénának, de itt lesz a zenetörténet legnagyobb globális streamingjét produkáló MEDUZA, valamint Maceo Plex, a TOP 100-ban helyet foglaló kubai-amerikai DJ, aki tavaly decemberben rukkolt elő nagy sikert aratott új albumával. Fellép majdaz elektronika kultúrájával együtt lélegző Vintage Culture és élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin, A hard techno vonalat erősíti – a korábban bejelentett Nico Moreno mellé érkezve – az impozáns és megkerülhetetlen 999999999, azegyszerre rendkívül kreatív és kompromisszumok nélküli Sara Landry, vagy az újgenerációs francia DJ, Trym– tette hozzá a projektvezető.

A főszervező elmondta azt is, hogy több változás is várja majd a látogatókat. Új helyre kerül például a főbejárat és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek. Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal. Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val zárunk, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában – árulta el Filutás Anna.

És most nézzük, kik is szerepelnek az új bejelentésben.

Jön tehát a svéd techno kiemelkedő alakja, Adam Beyer, a streamingben elképesztő teljesítményt nyújtó olasz MEDUZA, a keményzene dobosából az elektronikus zenei színtér úttörőjévé vált Zomboy, a pimasz elektronikus ritmusok, agresszív basszusvonalak előadója, Borgore,a rövid idő alatt széleskörű hírnevet szerző szlovén Brina Knauss, atáncparkett-rengető élő szettjeivel érkező Reinier Zonneveld,ésazolasz testvérpárból álló techno duó, a Mathame.A Heineken Balaton Sound vendége lesz a hard techno színtér élvonalából az istenien nőies ipari technojáról ismert Sara Landry, a dán elektronikus tánczenereprezentánsa,valamint a kortárs német techno formáció, a FJAAK.

Stephan Bodzin,itt lesz Belgium egyik legizgalmasabb „exportterméke”, Amelie Lens,továbbá az IDM, a house és techno stílusok gyökereiből táplálkozó Mind Against,az időtlen hardstyle zene tiszta energiája, a The Qreator,a holland hardstyle duó, a Sound Rush,a szintén hardstyle-ban utazó Ran-D, a holland raw hardstyle jelenség, azaz a Warface,hard dance színtér egyik leggyorsabban emelkedő előadója, Sefa Vlaarkamp és DV8 ,  akit joggal neveznek a hardstyle hangjának.

Szintén fellép a Soundon a leghíresebb színpadok és DJ-pultok kedvelt előadója, Juliet Fox,a legnagyobb techno fesztiválokon fellépő, egyedülálló román művésznő, Nusha. Space 92 a francia techno zene egyik legkelendőbb előadója, POPOF szintén az egyik legismertebb francia név a techno és house zene világában, kettejük produkciója a Space 92 x POPOF present: Turbulences most a Balaton-parton mutatkozik be.

A most bejelentett listán szerepel Miss Monique, aki talán a legelismertebb női progresszív house DJ Európában, a Franciaországból származó feltörekvő DJ, a harddance és hardtrance között lavírozó Trym aka Sparkling Water Boy, valamint Vintage Culture,a house, tech-house, melodic house brazil kiválósága, nem mellesleg a Dj Mag listán jelenleg a 10. helyen álló előadó. És csatlakozott még a fellépők sorához Alison Wonderland , aki a trap, a future bass és más népszerű EDM műfajok elemeit ötvözi, miközben kísérletezik a rock, a pop és a klasszikus zene elemeivel, Sam Feldt,aki az elmúlt időszakbana világ egyik legkeresettebb elektronikus művészévé vált, az elismert kiadványok, kollaborációk, remixek és élő fellépések sorával, valamint a változatos stílusáról, elsősorban a house és a techno, de az electro és a tech house elemeivel is operáló Maceo Plex.

 

 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Feketególya fotelből
Nézze élőben a gemenci családot
PÉNZTÁRCA
Mire vágynak a magyarok?
Autó apának, egyetem a gyereknek
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
RECIKLI
A rák sok fajtáját gyógyíthatja
Az immunrendszer frissen felfedezett eleme

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--