Magyar foci, horvát nyaralás

2019-03-24 21:19:00 Konkoly-Thege György

hírkép

Az EB selejtező mérkőzés magyar győzelemmel zárult, de a Gozsdu udvart a horvátok uralták ma.



A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviselete a magyar-horvát EB selejtező napjára szervezett promóciót a belvárosban. A két csapat fantasztikus mérkőzést játszott, mely végül 2-1-es magyar győzelemmel zárult. A Gozsdu udvart viszont a horvátok uralták, a promóción pedig még az elnökasszony is részt vett. Az esemény meghívójában díszvendégként Horvátország turisztikai miniszterét jelezték, de végül - a sok jelenlévő horvát szurkoló nagy örömére - Kolinda Grabar-Kitarović, az ország elnökasszonya tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével. Nem mondott beszédet, kötetlenül szelfizett és fotózkodott.


Az esemény vendége volt Kemény Dénes - akinek szövetségi kapitánysága alatt Magyarország három olimpiai aranyérmet nyert - és Dubravko Simenc korábbi jugoszláv és horvát vízilabda játékos is.

A rendezvényre nagyon lelkesen készültek a horvátok. A Podravka gyár külön erre az eseményre gyártott le több száz darab kis dobozos ajvárt. Tartottak egy nyereményjátékot is, melynek díjai közt horvát út, zágrábi buszjegy és a horvát válogatott sztárjai, Modric és Rakitic által aláírt mez is szerepelt.