Ime a Facebook-vezér ifjú felesége

2012-05-20 11:48:00 szorenyi.p

hírkép

Stílszerűen a Facebookon tette közzé esküvői fotóinak egy részét Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa. Menyasszonyát vette el. A 27 éves feleség, Priscilla Chan hétfőn diplomázott az orvosi egyetemen és Zuckerberg is most ünnepelte a 28. szülinapját.



Mozgalamas napjai voltak Zuckerbergnek. Pénteken tőzsdére vitte a Facebookot, amelynek értéke 104 milliárd dollár. Igaz a részvénykibocsájtás nem volt olyan sikeres, mint gondolták, az árfolyam alig emelkedett, de a tulajdonosoknak a befolyt pénz is milliárdokkal gyarapította a vagyonukat.

A közösségi oldal részvényeivel való kereskedés indulását az amerikai tőzsdén hatalmas érdeklődés övezte. A tömegek "megőrültek", az idegeiknek pedig nem tett jót, hogy többször elhalasztották a kereskedés indulását a túl sok ügylet miatt. Fél óra várakozás után 12 százalékos pluszban kezdtek a papírok, a drágulás azonban egy óra leforgása alatt semmivé lett. Később ismét emelkedni kezdett az árfolyam, de a kereskedés végére visszatért a hivatalos kibocsátási szintre.

De vissza az esküvőhöz. A pár otthonába meghívott vendégek úgy tudták, hogy Chan diplomaszerzését ünneplik majd, és csak a helyszínen jöttek rá, hogy egy esküvőre érkeztek. Az "egyszerű" rubin jegygyűrűt maga Zuckerberg tervezete - írja a BBC.

A pár kilenc évvel ezelőtt ismerkedett össze a Harvardon, ahol Zuckerberg megalapította a Facebookot. Később Kaliforniába költöztek, ahol jelenleg a cég székhelye található.



Zuckerberg továbbra is a Facebook 56 százalékát birtokolja.