Benzintartály volt az ülés alatt

2012-06-01 18:30:00 mennyei

hírkép

Leleményes magyar benzinturisták százliteres tartályt raktak a hátsó ülés alá. Erre ültek rá a rokonok.



Az olcsó ukrán benzin meg a cigi valóságos műszaki zsenivé teszi a nyerészkedni vágyókat. A cédés magnó belül cigirekesz, a pótkerék dupla falú, és ez még csak a kezdet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóbeszélgetésén hallottuk azt a sztorit, hogy az egyik autónál kiszedték a hátsó ülést, és a kárpitot rárakták egy százliteres benzintankra. Ha berobban, a rokonok alighanem kiszakították volna fejjel a tetőt.

A hamis termékeket forgalmazók kamionjai közül minden héten megtalálnak egyet a vámosok. Ezekből van bőven.

Ami a rejtekhelyeket illeti, a mexikóiaknak és a nigériaiaknak sem kell a szomszédba menniük tanácsért. Volt, aki egy delfint szállító kamionban bújt el, a medencében úszkálgatott a tengeri emlőssel. Máshol ezért egy vagyont kell fizetni. Legendás annak a férfinak az esete, aki a repülőgép behúzott kereke mellett utazott, és túlélte. Három afrikai fiú fagyasztókocsiban, a húsok mellett, félmeztelenül üldögélt, egymást melegítgették. Egy csádi férfit döglött tehénbe varrtak, úgy vitték át a határon. Ez az USA felé nem működne, ott még a konyakos meggyet is elkobozzák a vámnál.

Repülővel bármit áthozni nehéz, az átvilágításkor feltűnik, hogy az anyós ott lapul a kézikofferban. Hajón és kamionokban utazik a legtöbb csempészáru. Sok helyen a világban elkobozzák a járművet is, amivel csempésztek. Magyarországon is gyakorlattá vált, hogy lefoglalták a megnagyobbított benizntartállyal furikázók gépjárművét.