Felfedező úton a konyha körül

2012-06-10 11:47:00 V.J.

hírkép

Volt akit az éhség vagy a szomjúság, de volt akit a felfedezés vágya vitt ki az OTP Klub Gourmet Fesztiválra. Egyik csoport sem lehetett csalódott, mert míg egyesek elmerültek a konrét kulináris örömök élvezetében, a többiek valóságos konyhaművészeti egyetemen lehettek hallgatók.

 



Az utolérhetetlen ízkavalkád nem lehetett volna teljes egy kis szakmai továbbképzés nélkül. Azt persze nem lehet állítani, hogy minden, ami a színpadokon elhangzott a fesztivál három napja alatt rögtön az otthoni reggeliző asztalokra kerül, de azért némi ihletet mindenki meríthetett a konyhai ügyködéséhez.

 

Szombaton a Gerilla Latte Art Show alatt – már a neve is maga a lelemény – a legfortélyosabb kávékészítők kápráztatták el a közönséget extrém kávé különlegességekkel. Estefelé pedig a második országos nyílt lazacbontó bajnokságon szurkolhattunk a bontókések mestereinek. Valószínűleg ez a sportág nem lesz ott Londonban, de ettől még ebben a számban is avattak bajnokot.

Ma a pereckészítők tekergetik a tésztát a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjéből. Utána pedig egy igazi francia fűszermester, Jean-Marc Motelet fog improvizálni egészen egyedi ízkreációkat. Természetesen a vállalkozó kedvűek mindent meg is kóstolhatnak majd. Hogy a kissé testesebb ízélmények hazai kedvelői se maradjanak szórakozás nélkül, arról Segel Viktor és Bíró Lajos séfek gondoskodnak. A két jeles gasztronómus ugyanis párbajt vív egymással. A felek fegyverként a csülköt választották, ami nem tipikus, de mindenesetre nagyon hazai.

A pacalpárbaj és a mindenki által nagyon kedvelt tokaji aszús fagylaltköltemények hátterében különféle zenei aláfestésről gondoskodnak a OTP Klub Jazzy Rádió színpadának fellépői. Vasárnap elsőként Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band gondoskodik a fúziós konyha mellé fúziós világzenéről, de jön a Hot Jazz Band és este pedig Harcsa Veronika Quartett koncertje. A stílus tehát változó, de - nomen est omen – a színpadon is lesz halféleség.

Aki pedig otthon is szeretné továbbképezni magát a hazai éttermek világában az vásárolhatott az első hazai étteremkalauz nemrég megjelent kötetéből.