Kutyatámadás: leharapták a fotós fülét

2012-08-15 17:20:00 j.protic

hírkép

Kutyák támadtak meg egy 38 éves férfit a Pozsonyhoz közeli Dénesd (Dunajská Lužná) mellett egy tónál. A fotós épp egy modellel dolgozott, az állatok súlyos sérüléseket okoztak neki, leharapták a fülét is.



A sérült férfit pozsonyi Egyetemi Kórházba szállították. Petra Maťašovská, a kórház szóvivője szerint a megtámadott fotóst nagy fájdalmai miatt altatni kellett a mentőautóban, mivel a fájdalomcsillapítók sem hatottak. Amint arról a TASR hírügynökség beszámolt ,a kutyák a férfi jobb fülét harapták le, emellett több, nagyon komoly sérülést szenvedett végtagjain. Állapota súlyos, ám nincs életveszélyben. Több műtét vár rá.

A hírek szerint a sérült férfi nővére is kórházba került, a nő ugyan nem volt az eset helyszínén, ám rosszul lett, mikor meglátta testvérét.

A kutyatámadás körülményeit a rendőrség vizsgálja. A helyszínre kiérkező rendőrök kénytelenek voltak szolgálati fegyverüket használni, mivel az egyik kutya őket is meg akarta támadni. A sérült állat társaival elmenekült, később belepusztult sérülésébe, közölte Petra Hrášková pozsonyi kerületi rendőrszóvivő.

A kutyák a rendőrség szerint egy zárt objektum kerítése alatt ásták ki magukat. A rendőrök már ismerik az állatok gazdáját is. A három támadó kutya közül kettőt egy állatvédő szervezet vett magához. Az ügyben eljáró nyomozó testi sértés gyanújával indított eljárást.